Bouw Informatie Model

ter Velde & den Besten werkt volgens de BIM-methodiek. Het werken met BIM hoort bij de meest recente ontwikkelingen in de bouw.

BIM is een werkproces waarbij gestructureerd en interdisciplinair samengewerkt wordt aan één model met database, waardoor informatie, tekenwerk en impact van beslissingen op elk moment voor de samenwerkende partijen inzichtelijk is. Het doel hiervan is om efficiënter en met minder fouten een gebouw te realiseren.

Opdrachtgevers
De voordelen voor onze opdrachtgevers zijn dat zij in een vroeg stadium inzicht kunnen krijgen in het hele ontwerp- en bouwproces. Door het ontwerp (3D), tijd/proces (4D), kosten (5D) en onderhoud (6D) inzichtelijk te maken ontstaat er een transparante proces.

bureau

BIM modeling
Onze projecten worden uitgewerkt in een BIM-model (Revit / ArchiCAD), wat betekent dat onze kennis en ervaring van ontwerpen, bouwtechniek en procesmanagement wordt uitgewerkt in één 3D-computermodel. Dit BIM-model bevat alle informatie dat voor het ontwerp-, engineering en bouwproces nodig is. Onze adviseurs kunnen op elk moment de benodigde informatie verkrijgen en toevoegen. Hierdoor blijft er één up-to-date model dat voor een transparante samenwerking zorgt. Ons team bestaat dan ook uit professionals die gespecialiseerd zijn integraal denken en samenwerken, en het managen van het hele BIM-proces.

BIM manager
De rol van onze specialisten tijdens het ontwerp-, engineering en bouwproces zal die van BIM-manager zijn. Als BIM managers zijn wij de regisseur voor het tot stand komen van één intelligent 3D-model, waarbij partners en specialisten hun bijdrage leveren.
Voorafgaand aan een BIM-proces worden gezamenlijke doelen, werkwijze en randvoorwaarden vastgesteld in een BIM-protocol. Als BIM-manager zorgen we ervoor dat het BIM-protocol wordt nageleefd.

bureau

Open BIM
Als bureau hanteren we het principe van ‘openBIM’. Dit houdt in dat de samenwerking aan één 3D-model gewerkt wordt, ongeacht welke software de adviseurs gebruiken.

bureau

BIM ICT facilities
Om als BIM manager onze projecten optimaal te laten verlopen bieden wij ICT mogelijkheden aan door middel van een BIM-server waarop onze projecten up-to-date worden gehouden. Alle partijen in het projectteam krijgen toegang tot deze server voor het uitwisselen van informatie.

Met BIM zijn wij in staat om een hoge kwaliteit van ontwerp te garanderen, en het verloop van ontwerp- en bouwproces goed beheersbaar te maken. Wilt u meer weten over BIM of onze aanpak van werken, neem gerust contact met ons op.